Automatizari

Datorita mediului concurential de astazi un sistem de automatizare al cladirii nu mai este demult un lux, ci o necesitate cotidiana. Indiferent ca vorbim de cladiri individuale gen sedii de birouri, banci, hoteluri sau ansambluri de cladiri gen mall-uri, campusuri universitare sau diverse platforme industriale avem nevoie de un sistem de automatizare care sa permita:

  • realizarea economiilor de energie electrica, termica, etc.;
  • securitatea bunurilor si a oamenilor;
  • plus confortul controlului centralizat al parametrilor cladirii.

AA Tehnic ofera solutii de automatizari pentru cladiri si case inteligente din 2006.  Aici puteti urmari o prezentare a sistemelor de automatizari pe care AA tehnic le implementeaza.

TELETASK si AA Tehnic Craiova pentru utilizatori finali si arhitecti

 

3.1 Sisteme de management al cladirilor BMS

Un sistem de management al cladirii (BMS) cunoscut si ca sistem de automatizare al cladirii (BAS) este un sistem de control electronic ce monitorizeaza si controleaza sistemele electrice si mecanice ale cladirii precum sistemul de ventilatie (HVAC), de umbrire al fatadei, sistemul de iluminat, de electroalimentare, detectie si semnalizare a incendiului, si sistemele de securitate.

Un sistem BMS presupune integrarea sistemelor hardware si software, operatie costisitoare dpdv financiar, dar care ulterior va genera economii majore de resurse energetice (electricitate, gaze, apa, etc.).

 

3.2 Sisteme de tip smart home

Sistemul de automatizare al cladirii dedicat domeniului rezidential (constructii civile) este denumit ca sistem de casa inteligenta (smart home), sau sistem domotic (cuvant compus din “domus” care in latina inseamna casa si “informatica”).

 

3.3 Automatizari diverse