Fonduri europene pentru panouri fotovoltaice în Craiova și județul Dolj

Fonduri europene pentru panouri fotovoltaice în Craiova și județul Dolj

iulie 28, 2023 Blog - Panouri Fotovoltaice 0

Panourile fotovoltaice reprezintă o soluție sustenabilă pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile. În contextul eforturilor României de a atinge țintele Europene privind energia verde, instalarea de panouri fotovoltaice este încurajată atât la nivel de gospodării, cât și pentru companii sau instituții publice. 

Există o serie de programe europene ce oferă finanțări nerambursabile sau credite cu dobândă redusă pentru instalarea de panouri fotovoltaice în Craiova și județul Dolj.

Panourile fotovoltaice în Craiova

Orașul Craiova este unul dintre cele mai importante centre urbane din Oltenia, cu o populație de peste 300.000 de locuitori. Fiind situat în sudul României, orașul beneficiază de un grad ridicat de insolație, ceea ce face ca investițiile în panouri fotovoltaice să fie foarte profitabile. Există deja câteva proiecte implementate cu succes în Craiova. 

De exemplu, primăria a instalat în 2020 un parc fotovoltaic de 136 kW pe acoperișul Depoului RAT Craiova. Energia produsă acoperă aproximativ 30% din necesarul de consum al unității. Un alt exemplu este logistica ID Logistics, care și-a montat un sistem fotovoltaic de 1,4 MW pentru autoconsum pe acoperișul depozitului din Craiova.

Fonduri europene disponibile

Pentru a stimula și mai mult adoptarea de surse regenerabile de energie, Uniunea Europeană a alocat României fonduri consistente pentru instalarea de panouri fotovoltaice în perioada de programare 2021-2027.Printre programele active pentru regiunea Oltenia se numără:

Electric Up – oferă un buget de 260 milioane de euro pentru instalarea de panouri fotovoltaice în gospodării. Finanțarea este de 90% din costuri pentru persoane fizice și ONG-uri.

Fondul pentru Modernizare – pune la dispoziție 1,5 miliarde de euro pentru proiecte de eficiență energetică și energii regenerabile derulate de operatori economici.

Planul Național de Redresare și Reziliență – prevede fonduri de 1,5 miliarde de euro la nivel național pentru parcuri fotovoltaice, autoconsum și stocare a energiei.

Fonduri AFM – Administrația Fondului de Mediu oferă finanțare prin programe precum Casa Verde Fotovoltaice, cu un buget anual de 100 milioane de euro.

Compania AA Tehnic – instalator autorizat

O firmă cu experiență în implementarea de proiecte fotovoltaice pe fonduri europene în Craiova și Dolj suntem noi, AA Tehnic.

Fiind instalatori autorizați, compania poate realiza proiectarea, furnizarea echipamentelor, execuția și punerea în funcțiune a sistemelor fotovoltaice pentru consumatori casnici sau industriali. 

De asemenea, AA Tehnic acordă consultanță gratuită privind accesarea fondurilor disponibile și poate gestiona întregul proces de finanțare.

Avantajele panourilor fotovoltaice

  • Investiția într-un sistem fotovoltaic aduce o serie de beneficii, în special în contextul creșterii prețurilor la energie electrică:
  • Independență energetică – consumatorii produc singuri energia necesară, devenind prosumatori
  • Costuri reduse – investiția se amortizează în 5-7 ani, apoi energia electrică este gratuită
  • Protecția mediului – panourile nu emit gaze cu efect de seră sau alte substanțe poluante
  • Creșterea valorii imobilului – o casă cu panouri fotovoltaice se vinde mai ușor și la un preț mai bun
  • Venit suplimentar din vânzarea surplusului în rețea

Concluzie 

Programele de finanțare europeană deschid o fereastră de oportunitate pentru adoptarea pe scară largă a panourilor fotovoltaice în Craiova și județul Dolj. 

Autoritățile locale sunt încurajate să aplice pentru instalarea de parcuri solare, în timp ce populația poate obține sprijin financiar generos pentru montarea de sisteme fotovoltaice la case. 

Companiile precum AATehnic oferă soluții complete de la proiectare, până la execuție și punere în funcțiune. Investiția în panouri fotovoltaice cu ajutorul fondurilor europene aduce economii significative la facturile de energie și contribuie la sustenabilitatea pe termen lung.

Contactați-ne azi pentru a afla de cate panouri solare ați avea nevoie pentru a vă acoperi factura şi daca vi se potriveşte un sistem fotovoltaic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *