Cladiri si case inteligente. Concept general. Mod de lucru

Integrarea si centralizarea sistemelor de curenti slabi si tari intr-un singur sistem de automatizare de tip casa inteligenta sau sistem de management al cladirii BMS presupune parcurgerea urmatorilor pasi.


1. CONSULTANTA

Vreti sa porniti o afacere si inainte vreti sa aflati costurile legate de restul instalatiilor electrice, a retelelor de date, a sistemelor de securitate sau al sistemului de management al cladirii d-voastra?

Atunci sunteti in punctul in care aveti nevoie de un specialist care sa va poata consilia cu alegerea si dimensionarea corecta a acestor sisteme a.i. sa se potriveasca cu nevoile d-voastra prezente si viitoare, si totodata sa va ajute cu estimarea costurilor.

Alegerea corecta si bugetarea costurilor va feresc de surprizele de ordin tehnic sau economic, si d-voastra va puteti concentra pe ceea ce stiti mai bine sa faceti, si anume afacerea d-voastra!

Lasati-ne pe noi sa ne ocupam de problemele d-voastra electrice

AA Tehnic ofera servicii de proiectare pentru toate sistemele de curenti slabi si tari.

 

2. PROIECTAREA

Stiti de ce instalatii electrice aveti nevoie si cat ar costa? Perfect!

Acum este timpul ca aceste instalatii electrice diverse (… link catre solutii) sa fie proiectate individual si interconectate hardware si software intre ele a.i. sa obtineti un singur sistem centralizat care sa va ofere confortul necesar familiei sau afacerii d-voastra.

Echipa de proiectare se va ocupa ca fiecare sistem:

 • sa raspunda necesitatilor prezente si viitoare ale clientului;
 • sa fie conceput ultimelor standarde si norme in vigoare;
 • sa contina atat parte scrisa (memoriul tehnic) cat si parte desenata (planse);
 • sa fie scalabil in timp si spatiu;
 • sa fie sau sa permita interconectarea intr-un sistem de management al cladirii;
 • sa obtina acordul verificatorului de proiect.

Trebuie constientizata importanta proiectarii din 3 considerente majore:

 • fiindca reprezinta documentul de baza necesar dpdv legislativ pentru inceperea si receptia autorizatiilor de functionare la sfarsitul lucrarii;
 • totodata reprezinta documentul prin care se vor putea organiza, desfasura si verifica pasii de executie intreprinsi de viitorii prestatori – firme autorizate sau antreprenor general;
 • reprezinta un pas scump initial pe care majoritatea clientilor din lipsa de consultanta il evita pentru a micsora costurile totale, dar sfarsesc garantat prin a consuma resurse de timp duble si financiare triple pana la finalizarea proiectului.

AA Tehnic ofera servicii de proiectare pentru toate sistemele de curenti slabi si tari, si pentru toti clientii care inteleg ca proiectarea nu inseamna costuri initiale, ci economii ulterioare.

 

3. EXECUTIA

Stiti deja ce ar trebui sa obtineti, si aveti si proiectele de instalatii electrice gata pana la cele mai mici detalii de executie? Este momentul in care puteti sa cautati si sa comparati diversele cotatii financiare ale diferitelor firme de executie existente in piata.

De ce?

Fiindca este singurul moment cand “puteti compara mere cu mere”. Numai in acest moment toti va vor putea oferta conform proiectului aceleasi echipamente atat cantitativ, cat si calitativ.

Atentie insa!

Este pasul care va lasa controlul asupra cantitatilor si a tipurilor de echipamente folosite. Nu va ofera in schimb garantia unei bune executii. Garantia unei executii de calitate nu vine niciodata la un pret mic si intr-un timp rapid!

AA Tehnic ofera servicii de cablare, montare si interconectare a echipamentelor de curenti slabi si tari, cat si punerea lor in functiune, si instruirea de personal.

Ne mandrim cu faptul ca tehnicienii nostrii inteleg importanta unei executii atente pe toata durata derularii santierului, chiar si la sfarsitul lui.

Cleaning-After-Renovations

 

4. MENTENANTA

Folosirea unor materiale de buna calitate corelata cu o executie corecta va pot oferi ulterior o mentenanta si o intretinere ieftina.

AA Tehnic ofera servicii de menenanta si intretinere a sistemelor de curenti slabi si tari cu costuri fixe si mici doar pentru clientii care au incheiat cu noi contracte de mentenanta.

Beneficiile unui contract tip  abonament de mentenanta – interventii programate:

 • siguranta mentinerii functionarii permanente a sistemului de catre o firma autorizata;
 • intretinerea sistemului conform cadrului legislativ si evitarea amenzilor din partea organelor de control;
 • distribuirea costurilor cu vizitele de mentenanta periodice in costuri lunare;
 • reducerea costurilor totale de operare datorita preturilor preferentiale;
 • preturi mai mici pentru echipamentele consumabile sau ce necesita inlocuire, sau pentru echipamentele necesare extinderii sistemului;
 • posibilitatea estimarii si bugetarii costurilor pe termen lung;
 • monitorizarea facila a costurilor pe sisteme si locatii;
 • ridicarea, transformarea si predarea releveului in format electronic catre client pentru preturi mici fixe/mp in situatia in care sistemul nu este executat de AA Tehnic, dar intra prin contract in mentenanta sa.

Beneficiile unui contract lunar pentru interventii solicitate:

 • dispozitia unei firme autorizate pentru interventia in timp standard in caz de solicitare din partea clientului;
 • preturi mai mici pentru aceste interventii solicitate fata de clientii care nu au contract;
 • ridicarea, transformarea si predarea releveului in format electronic catre client pentru preturi mici fixe/mp in situatia in care sistemul nu este executat de AA Tehnic, dar intra prin contract in mentenanta sa.